Bojos per la ciència 2017-18

Bojos per la ciència és un programa que organitza la Fundació Catalunya La Pedrera adreçat als estudiants de Batxillerat amb l’objectiu d’estimular el talent científic entre els joves i fomentar les vocacions científiques.

Actualment, ofereix, amb 10 cursos anuals, l’oportunitat a estudiants de batxillerat que tenen i demostren aptituds en el camp de les ciències, d’aprofundir en la teoria i les tècniques científiques en els diferents camps de recerca proposats:

BioquímicaBioenginyeriaBiomedicinaQuímicaEconomiaFísica,

Matemàtiques,  NaturaSalut i alimentació, i Noves tecnologies.

Els diferents cursos s’imparteixen en col·laboració amb diferents centres de recerca de Catalunya i consisteixen en sessions teòrico-pràctiques que es duen a terme en diferents dissabtes durant l’any i en les quals es tracten diferents temes científics actuals.

Dins el programa, els alumnes treballen als propis centres de recerca juntament amb els investigadors que ho fan habitualment. D’aquesta manera poden experimentar com es fa ciència en un centre de recerca internacional, fet que els permetrà guanyar experiència pràctica en les últimes metodologies d’avantguarda, així com posicionar-se per a una possible carrera professional dins la branca científica que hagin escollit.

A la fotografia apareix l’alumna escollida aquest curs per Bioenginyeria Júlia Turner Cabeza i els 3 alumnes que van participar a l’edició anterior a Natura: Mònica Allué Moreno, Pol Olivella Morral i Anna Serra Peralta.

Publicat dins de Uncategorized | Envia un comentari

Tocats de Literatura

Els alumnes de 2n de Batxillerat que cursen la matèria de LITERATURA CATALANA, van assistir divendres 15 de desembre la primera Jornada literària per a alumnes de Batxillerat organitzada pel Departament de la Català de la UAB: Tocats de literatura. La Jornada va iniciar-se a l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres, amb una sessió plenària, a càrrec d’Antoni Dalmases, escriptor i professor de secundària jubilat, i Jaume Aulet, professor de català de la universitat i un dels organitzadors de l’acte. Amb bonhomia i lucidesa, tots dos van demostrar els seus dots de bons comunicadors davant de més de cent cinquanta alumnes i professors receptius, que van aplaudir els seus discursos sobre la utilitat (o no) d’estudiar literatura.

Després de pair la intel·ligència i el bon humor d’aquests dos mestres, els alumnes van dirigir-se a les aules per participar en dos tallers específics que havien escollit: teatre, guió cinematogràfic, música rap o el llenguatge publicitari van ser algunes de les opcions dels alumnes, els quals van sortir molt satisfets de l’experiència universitària. Alguns visitaven l a universitat Autònoma per primera vegada i els va fer il·lusió, per una banda, conèixer l’espai i les instal·lacions on el curs vinent volen estudiar, i, per altra banda, entrar en contacte amb professors universitaris i experimentar metodologies i temaris relacionats amb la literatura.

Confiem que trobades com aquesta es repeteixin i que els nostres alumnes hi puguin continuar participant!

Departament de Llengua Catalana

Publicat dins de Uncategorized | Envia un comentari

L’INSTITUT ESCOLA INDUSTRIAL US DESITJA BON NADAL

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a L’INSTITUT ESCOLA INDUSTRIAL US DESITJA BON NADAL

43è Premi David

Els alumnes del nostre institut, Santiago Soler del CFGM de Mecanització i Marc Serra del CFGS de Disseny de la Producció en Fabricació Mecànica, han estat guardonats amb el primer premi de la 43è edició del premi David, que organitza el centre Metal·lúrgic de Sabadell, en les categories de cicles de Grau mitjà i Superior respectivament.

El lliurament de premis es va fer el passat dilluns 18 de desembre a l’auditori del centre metal·lúrgic amb la presència i parlament d’en Josep Maria Rodriguez Coso, ambaixador d’Espanya a Irlanda i del regidor d’educació de l’Ajuntament de Sabadell en Joan Berlanga.

Moltes felicitats a tots el guardonats

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a 43è Premi David

Geogimcana UAB

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Geogimcana UAB

WERENS AL CENTRE (1a part)

El passat mes de novembre vam rebre la visita de l’artista Werens, -gràcies al programa FlipArt, de la Diputació de Barcelona-, que ens va exemplificar amb fotografies i vídeos la seva trajectòria artística i ens va regalar una petita mostra dels seus grafits al centre, creant en directe per als alumnes, una de les seves abelles/dron.

Aquesta primera trobada s’inclou en la primera part d’un projecte més ambiciós, ja que la xerrada de l’artista s’emmarca en un projecte del Departament de Català: “Fem Colla”, en el qual donem a conèixer la tasca del grup d’intel·lectuals anomenats “La Colla de Sabadell”. Aquesta colla, formada per escriptors com Joan Oliver, Francesc Trabal i Armand Obiols, entre altres, va actuar de revulsiu de la vida cultural de la ciutat i del país durant els anys vint i trenta del segle XX, amb les seves iniciatives culturals i les seves produccions artístiques.

La segona part del projecte consisteix a donar cos, a través d’un dibuix/grafit del que els alumnes de 4t d’ESO hagin treballat i après de la Colla de Sabadell. Werens serà qui supervisarà la f

eina dels nostres artistes i qui els ajudarà a materialitzar-ho en una paret del centre. Cal dir que, des de la xerrada, hem rebut moltes propostes engrescadores! Hi continuarem treballant per tal que el mes de gener es puguin fer realitat.

Us reproduïm l’escrit de l’alumna Júlia Martí, de 4t d’ESO B sobre la visita de Werens:

“Avui hem assistit a una xerrada protagonitzada pel  Werens, artista sabadellenc que ens ha explicat la seva trajectòria en el graffiti. Ens ha explicat que va començar a fer graffiti per donar vida a la ciutat. Quan va començar, l’ajuntament de Sabadell  li tapava tots els graffitis. Va començar una lluita contra l’ajuntament, va començar a dibuixar flors en portes de cases abandonades (tapades amb maons), per  demostrar que a l’ajuntament tant li era si era una obra d’art o no, ho “tatxava” tot.

Així és com va aconseguir que l’ajuntament el reconegués com a artista i comencés a rebre encàrrecs. Poc a poc l’ha començat a conèixer més gent fins ara, que és reconegut mundialment i se’n va a altres països a fer murals.”

 

Departament de Català

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a WERENS AL CENTRE (1a part)

Visita fundació Alicia

Els departaments de Biologia i Geologia i de Física i Química van organitzar els dies 15 i 29 de Novembre de 2017 una sortida a la Fundació Alícia amb l’alumnat de 3r ESO. L’objectiu és apropar la ciència a la vida quotidiana i veure els fenòmens culinaris des d’un punt de vista científic.

Esperem que la sortida hagi estat profitosa i que l’alumnat n’hagi gaudit.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Visita fundació Alicia

LIBROS LIBRES – BOOKCROSSING – LLIBRES LLIURES – BOÎTE À LIVRES

Els Departaments de Llengües de l’Institut Escola Industrial endeguem una iniciativa cultural més per fomentar la lectura entre l’alumnat  i les famílies del nostre centre: el passallibres. No descobrim la sopa d’all: intercanviar llibres i agafar-ne en préstec és una activitat antiquíssima, de la qual les biblioteques medievals ja en deixen constància.  Però fa una mica més de quinze anys, l’anomenat fenomen del Bookcrossing va popularitzar arreu del món aquest fet: deixar llibres a llocs públics per tal d’”alliberar-los” i possibilitar que d’altres lectors els poguessin recollir alhora que en deixaven de nous.  El nostre acte és una reivindicació tan antiga com vigent: deixar via lliure perquè passin els llibres, perquè circuli la literatura,  perquè es comparteixi el plaer de la lectura.

Per agafar, deixar, tornar i consultar els llibres heu d’entrar al primer edifici del centre i dirigir-vos al vestíbul, davant de consergeria. Trobareu dues lleixes amb llibres que us estan esperant. Confiem que us animeu i feu que es vagin renovant les obres exposades.

Bona lectura!

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a LIBROS LIBRES – BOOKCROSSING – LLIBRES LLIURES – BOÎTE À LIVRES

Erasmus + WIDE

Dins el programa Erasmus+ , l’Escola Industrial participa en el projecte WIDE (Witnessing Domestic Violence and Audit Education in School System),

Durant aquesta setmana, des del 30 d’octubre  a 1 de Novembre de 2017,  s’ha portat a terme la tercera reunió de l’equip internacional  del projecte en el que participa l’Escola Industrial juntament amb altres escoles i institucions d’Itàlia, Portugal i Romania, i l’equip LIPA de la UAB. Aquesta tercera reunió s’està portant a terme en Agrupamento d’escolas Dr. Costa Matos en Vila Nova de Gaia (Portugal)

El propòsit d’aquesta investigació és proporcionar als professors i al personal no docent de tots els centres participants, una visió general a nivell europeu sobre el dany que causa en els infants, nois i noies, l’exposició directa o indirecta a la violència de gènere que pateixen quan els seus pares no es respecten i un és mal tractador i l’altre víctima  i sobre les conseqüències en les dificultats d’aprenentatge, conductes violentes i pors , i com des de l’escola com a  institució podem sensibilitzar-nos, detectar i ajudar a reparar els greus danys que pateixen.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Erasmus + WIDE

CARTA ECHE

L’intitut Escola Industrial ha rebut la carta Erasmus d’Educació Superior (ECHE) que constitueix un marc general de qualitat de les activitats de col·laboració europea i internacional que tot centre d’educació superior pot dur a terme en el marc del Programa Erasmus+. La carta permet sol·licitar i participar en la mobilitat personal vinculada a l’aprenentatge i/o en la col·laboració en matèria d’innovació i bones pràctiques en el marc del Programa.

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a CARTA ECHE