Proves PAU

Els Alumnes de 2n Curs de batxillerat de l’Escola Industrial: Oriol Galobart i Martina Orriols, han obtingut una nota superior a 9 en les PAU, per la qual cosa han pogut participar en un acte de reconeixement tant de l’Ajuntament de Sabadell (l’Oriol), com de la Generalitat de Catalunya, presidit en aquest cas pel molt honorable president de la generalitat Carles Puigdemont.

Cal indicar a més a més que tot l’alumnat del nostre centre presentat a les PAU les ha superat satisfactòriament.

Moltes felicitats a tots per la feina i el treball desenvolupat durant el curs.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Proves PAU

Calendari de setembre

En el següent enllaç trobareu el calendari de setembre:

ESO, Batxillerat i CAS

Cicles formatius

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Calendari de setembre

Feines estiu

Les feines d’estiu de cada matèria estan indicades en el butlletí de notes. A continuació s’us facilita en format digital la feina d’algunes de les matèries. (Que no estigui penjada a la web no vol dir que no hi hagi feina de la matèria). Per baixar les feines has de clicar sobre l’enllaç.

Matèria 1r ESO 2n ESO 3r ESO 4t ESO
 Llengua catalana

1r suspesos

1r aprovats

2n suspesos

2n aprovats

3r suspesos

3r aprovats

4t suspesos

4t aprovats

 Lengua castellana Verano 1rESO Verano 2nESO Verano 3rESO  Verano 4ESO
Llengua anglesa Feina estiu 1r Feina estiu 2n  Feina estiu 3r Feina estiu 4t
Ciències Socials  Feina estiu 1r Feina estiu 2n Feina estiu 3r Feina estiu 4t
Ciències Naturals Dossier 1r Dossier_física i química 2n
Biologia i geologia  Biologia Geologia 3r Biologia i geologia 4t
Física i química Física i Química 3r Física i Química 4t
Matemàtiques Dossier 1r  Dossier 2n  Dossier 3r Dossier 4tA
 Música Treball 1r  Treball 2n
Visula i Plàstica Feina estiu 1r Feina estiu 3r  Feina estiu 4t
Tecnologia  Feina estiu 1r Feines estiu 2n  Feina estiu 3r Feina estiu 4t
Cultura i valors ètics Treball 1r  Treball 2n  Treball 3r Treball 4t
Projectes Dossier
Cultura Clàssica

3r_A-B

3r C-D

Emprenedoria

3r A-B

3r C-D

AULA OBERTA


Dossier II Ibers i les mates 2016-2017

Dossier Ibers curs 2016-2017

B i V dossier alumnat

apostrof i contraccio

Fitxes mano negra 16-17

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Feines estiu

LLibres curs 2017-18

Llistat de Llibres curs 2017-18:

ESO

Batxillerat i CAS

Cicles formatius: Aquest alumnat treballa principalment amb apunts elaborats pel professorat. Els llibres complementaris que es necessitin pel seguiment dels mòduls  s’informarà el dia de la presentació del cicle.

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a LLibres curs 2017-18

Premi Argó a Treballs de Recerca de Batxillerat

El alumnes del 2n de batxillerat científic: Arnau Capelleras, Bernat Comas, Àlex Gracia i Nil Mataix, varen ser els guardonats amb el primer premi  Argó, organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona, pel treball tutoritzat per la professora Mireia Panadés:Biosensors de glucosa: Caracterització i estudi experimental.

Moltes felicitats

argo_2argo_1

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Premi Argó a Treballs de Recerca de Batxillerat

Xerrades amb autors: Roc Casagran

LA LITERATURA CATALANA I LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA. Dimarts 6 de juny va venir a visitar-nos al centre l’escriptor sabadellenc Roc Casagran, autor d’una de les lectures que els alumnes de 4t d’ESO estan realitzant en aquest tercer trimestre en la matèria de llengua catalana.img1 Es tracta d’Ara que estem junts (2012), una novel·la històrica que ens explica el periple de dos germans bessons de Sabadell després de l’esclat de la guerra civil espanyola.

EL PASSAT RECENT. El novel·lista i també poeta ens va explicar les motivacions que el van dur a escriure una novel·la ambientada molts anys enrere, però que, malauradament és plenament vigent, ja que retrata les pèssimes condicions de vida dels exiliats, dels camps de refugiats (eufemisme per no dir-ne camps de concentració). La memòria històrica, la memòria personal i col·lectiva no es pot perdre, afirma Roc Casagran, perquè no podem oblidar d’on venim i com hauríem d’actuar davant de circumstàncies tan terribles.

EL DRAMA DELS IMMIGRANTS. En Roc Casgran ens va explicar que  va donar forma a una novel·la a partir de l’experiència directa dels seus avis i famiimg2lars, d’altres testimonis d’exiliats, de la documentació bibliogràfica, de la vista a llocs clau i d’un llibre molt concret: Els vençuts, de Xavier Benguerel; però la novel·la no va agafar ple sentit fins que l’escriptor va ser partícep de l’experiència d’un jove alumne seu estranger que feia pocs anys havia estat internat en un camp per a immigrants a Espanya. El present no es diferenciava en gaire del passat recent.

LITERATURA I HISTÒRIA. Va ser una xerrada instructiva doncs, per enllaçar present i passat, per situar el context històric: els camins de l’exili, la retirada, la frontera, la vida als camps, la platja d’Argeleres…llocs i situacions que apareixen al llarg del llibre i que també, des de la matèria d’història, els alumnes estan estudiant aquest darrer trimestre.
Els alumnes van fer una valoració molt positiva de la trobada i van coincidir que les explicacions d’en Roc Casagran van ser una amena i útil classe de literatura i d’història. De part de l’Escola Industrial, li agraïm que hagi volgut compartir amb nosaltres aquesta estona i li desitgem molta sort amb els seus llibres.

DIA MUNDIAL DEL REFUGIAT. Amb motiu del Dia Mundial del Refugiat que té lloc el 20 de juny, us adjuntem un enllaç d’una entrevista amb Estel·la Pareja, directora del CCAR (Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat):

http://www.3intercat.net/news/tags/ca/Refugiat

Departament de Llengua Catalana

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Xerrades amb autors: Roc Casagran

Camins de l’exili

exili1Els departaments de Llengua i Literatura catalanes i de Socials han organitzat per segon any consecutiu una sortida acadèmica de dos dies per conèixer la historia dels exiliats espanyols de la Guerra Civil espanyola. El 25 i 26 de maig, amb un guia del MUME, els alumnes de 1r de batxillerat social i humanístic van fer una visita guiada al Museu de la Memòria de l’ Exili de la Jonquera i van recórrer part del camí que els exiliats espanyols van fer pexili2er fugir de la dictadura franquista: Agullana, Coll del Lli i Les Illes.

El segon dia van anar a la platja d’ Argelers , on l’ any 1939 s’ instal·là un dels molts camps de refugiats i van visitar la Maternitat d’Elna.

Esperem que la sortida hagi estat profitosa donat que ens ha apropat a  la situació real que moltíssimes persones van patir en un dels episodis recents més dramàtics de la nostra història recent.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Camins de l’exili

Premi Arnau de Vilanova

El dimecres 17 de maig es vapremiarnaun lliurar al Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya els premis als guanyadors del Premi Arnau de Vilanova. L’Anna Garriga, la Laia Iniesta i la Clàudia Vilà, van ser guardonades amb el segon premi amb el treball La naturalesa de l’amor: Amor romàntic o amor dolorós.

Es tracta d’un treball en el qual, en paraules d’un dels membres del jurat, les autores realitzen “una ambiciosa recerca bibliogràfica que les porta a recensionar obres de Schopenhauer, Helen Fisher, Eva Illouz, Zygmunt Bauman, més quatre manuals d’autoajuda sobre el tema i entrevistes a experts.  Així, referencien honestament allò que han llegit, en comptes de fer refregits sobre el tema” i, a més, fan “la titànica tasca de comparar totes aquestes obres, especialment amb Schopenhauer, que seria el paradigma de la concepció, diguem-ne burgesa, de l’amor”. “A això afegeixen una part d’investigació sociològica a través d’enquestes virtuals per contrastar les idees de Schopenhauer  i la vinculació entre l’amor i la felicitat.”

Moltes felicitats

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Premi Arnau de Vilanova

Proves extraordinàries FP

Als següents enllaços teniu el calendari de les proves extraordinàries de les diferents famílies porfessionals del centre:

Administració
Mecanització
Fusta
Manteniment

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Proves extraordinàries FP

Sortida a la Jonquera

El proppassat dia 21 d’ abril del 2017, el grup d’HISTÒRIA de 2n BTX  Científic – acompanyats per les professores Mireia Panadès, Mª Eulàlia Palau i Maria Calzada –  varen fer una sortida de coneixement i empatia envers l’ exili republicà.

Visitaren el Museu a la Jonquera i seguiren les rutes de l’ Exili a Agullana i La Vajol últimes poblacions abans de passar a França.  A Agullana visitaren també el Museu de l’exili intel·lectual i l’ expansió per altres països. Visitaren també la Mina Canta, lloc estratègic on es guardà l’ or de la República així com les obres d’Art que havien estat retirades dels museus per salvaguardar-les de les destrosses de la Guerra Civil.

sortida-bat

Després, enfilaren el camí del Coll de Jou, el mateix camí per on passaren tantes persones en un camí al no-res, des de civils – dones, criatures, gent gran – fins a soldats i autoritats de la República –   els presidents Manuel Azaña, Lluís Companys i  José Antonio Aguirre.

Durant tota la sortida estigueren acompanyades de guies del Museu i de la lectura de textos testimoni de l’ època.

La sortida complementava la matèria d’ Història i fou en alguns casos, un retrobament amb les històries personals i familiars.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Sortida a la Jonquera