Premi Argó a Treballs de Recerca de Batxillerat

El alumnes del 2n de batxillerat científic: Arnau Capelleras, Bernat Comas, Àlex Gracia i Nil Mataix, varen ser els guardonats amb el primer premi  Argó, organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona, pel treball tutoritzat per la professora Mireia Panadés:Biosensors de glucosa: Caracterització i estudi experimental.

Moltes felicitats

argo_2argo_1

Publicat dins de Uncategorized | Envia un comentari

Xerrades amb autors: Roc Casagran

LA LITERATURA CATALANA I LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA. Dimarts 6 de juny va venir a visitar-nos al centre l’escriptor sabadellenc Roc Casagran, autor d’una de les lectures que els alumnes de 4t d’ESO estan realitzant en aquest tercer trimestre en la matèria de llengua catalana.img1 Es tracta d’Ara que estem junts (2012), una novel·la històrica que ens explica el periple de dos germans bessons de Sabadell després de l’esclat de la guerra civil espanyola.

EL PASSAT RECENT. El novel·lista i també poeta ens va explicar les motivacions que el van dur a escriure una novel·la ambientada molts anys enrere, però que, malauradament és plenament vigent, ja que retrata les pèssimes condicions de vida dels exiliats, dels camps de refugiats (eufemisme per no dir-ne camps de concentració). La memòria històrica, la memòria personal i col·lectiva no es pot perdre, afirma Roc Casagran, perquè no podem oblidar d’on venim i com hauríem d’actuar davant de circumstàncies tan terribles.

EL DRAMA DELS IMMIGRANTS. En Roc Casgran ens va explicar que  va donar forma a una novel·la a partir de l’experiència directa dels seus avis i famiimg2lars, d’altres testimonis d’exiliats, de la documentació bibliogràfica, de la vista a llocs clau i d’un llibre molt concret: Els vençuts, de Xavier Benguerel; però la novel·la no va agafar ple sentit fins que l’escriptor va ser partícep de l’experiència d’un jove alumne seu estranger que feia pocs anys havia estat internat en un camp per a immigrants a Espanya. El present no es diferenciava en gaire del passat recent.

LITERATURA I HISTÒRIA. Va ser una xerrada instructiva doncs, per enllaçar present i passat, per situar el context històric: els camins de l’exili, la retirada, la frontera, la vida als camps, la platja d’Argeleres…llocs i situacions que apareixen al llarg del llibre i que també, des de la matèria d’història, els alumnes estan estudiant aquest darrer trimestre.
Els alumnes van fer una valoració molt positiva de la trobada i van coincidir que les explicacions d’en Roc Casagran van ser una amena i útil classe de literatura i d’història. De part de l’Escola Industrial, li agraïm que hagi volgut compartir amb nosaltres aquesta estona i li desitgem molta sort amb els seus llibres.

DIA MUNDIAL DEL REFUGIAT. Amb motiu del Dia Mundial del Refugiat que té lloc el 20 de juny, us adjuntem un enllaç d’una entrevista amb Estel·la Pareja, directora del CCAR (Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat):

http://www.3intercat.net/news/tags/ca/Refugiat

Departament de Llengua Catalana

Publicat dins de Uncategorized | Envia un comentari

Camins de l’exili

exili1Els departaments de Llengua i Literatura catalanes i de Socials han organitzat per segon any consecutiu una sortida acadèmica de dos dies per conèixer la historia dels exiliats espanyols de la Guerra Civil espanyola. El 25 i 26 de maig, amb un guia del MUME, els alumnes de 1r de batxillerat social i humanístic van fer una visita guiada al Museu de la Memòria de l’ Exili de la Jonquera i van recórrer part del camí que els exiliats espanyols van fer pexili2er fugir de la dictadura franquista: Agullana, Coll del Lli i Les Illes.

El segon dia van anar a la platja d’ Argelers , on l’ any 1939 s’ instal·là un dels molts camps de refugiats i van visitar la Maternitat d’Elna.

Esperem que la sortida hagi estat profitosa donat que ens ha apropat a  la situació real que moltíssimes persones van patir en un dels episodis recents més dramàtics de la nostra història recent.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Camins de l’exili

Premi Arnau de Vilanova

El dimecres 17 de maig es vapremiarnaun lliurar al Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya els premis als guanyadors del Premi Arnau de Vilanova. L’Anna Garriga, la Laia Iniesta i la Clàudia Vilà, van ser guardonades amb el segon premi amb el treball La naturalesa de l’amor: Amor romàntic o amor dolorós.

Es tracta d’un treball en el qual, en paraules d’un dels membres del jurat, les autores realitzen “una ambiciosa recerca bibliogràfica que les porta a recensionar obres de Schopenhauer, Helen Fisher, Eva Illouz, Zygmunt Bauman, més quatre manuals d’autoajuda sobre el tema i entrevistes a experts.  Així, referencien honestament allò que han llegit, en comptes de fer refregits sobre el tema” i, a més, fan “la titànica tasca de comparar totes aquestes obres, especialment amb Schopenhauer, que seria el paradigma de la concepció, diguem-ne burgesa, de l’amor”. “A això afegeixen una part d’investigació sociològica a través d’enquestes virtuals per contrastar les idees de Schopenhauer  i la vinculació entre l’amor i la felicitat.”

Moltes felicitats

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Premi Arnau de Vilanova

Proves extraordinàries FP

Als següents enllaços teniu el calendari de les proves extraordinàries de les diferents famílies porfessionals del centre:

Administració
Mecanització
Fusta
Manteniment

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Proves extraordinàries FP

Sortida a la Jonquera

El proppassat dia 21 d’ abril del 2017, el grup d’HISTÒRIA de 2n BTX  Científic – acompanyats per les professores Mireia Panadès, Mª Eulàlia Palau i Maria Calzada –  varen fer una sortida de coneixement i empatia envers l’ exili republicà.

Visitaren el Museu a la Jonquera i seguiren les rutes de l’ Exili a Agullana i La Vajol últimes poblacions abans de passar a França.  A Agullana visitaren també el Museu de l’exili intel·lectual i l’ expansió per altres països. Visitaren també la Mina Canta, lloc estratègic on es guardà l’ or de la República així com les obres d’Art que havien estat retirades dels museus per salvaguardar-les de les destrosses de la Guerra Civil.

sortida-bat

Després, enfilaren el camí del Coll de Jou, el mateix camí per on passaren tantes persones en un camí al no-res, des de civils – dones, criatures, gent gran – fins a soldats i autoritats de la República –   els presidents Manuel Azaña, Lluís Companys i  José Antonio Aguirre.

Durant tota la sortida estigueren acompanyades de guies del Museu i de la lectura de textos testimoni de l’ època.

La sortida complementava la matèria d’ Història i fou en alguns casos, un retrobament amb les històries personals i familiars.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Sortida a la Jonquera

INTERCANVI LINGÜÍSTIC

20170420_100447Des del 19 al 25 d’abril dotze alumnes de 1r de Batxillerat i dues professores del nostre centre vam visitar l’institut noruec de Sorumsand. L’experiència va ser molt positiva i enriquidora per als alumnes que van millorar el seu nivell d’anglès oral i van poder conèixer de prop la vida d’una família noruega, creant-hi lligams d’amistat que esperem puguin conservar durant molt de temps. Els nois i noies van assistir a classe de diverses matèries en anglès i van col.laborar amb els seus 20170421_102207“partners” en algunes classes de castellà. També van tenir l’oportunitat de conèixer la capital, visitar alguns museus i altres llocs emblemàtics d’Oslo, així com fer turisme amb les famílies amfitriones durant el cap de setmana. El bon temps ens va 20170420_101342acompanyar per a fer totes aquestes activitats i ,fins i tot, l’últim dia vam poder despedir-nos del país escandinau veient-lo tot blanc de neu!!!

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a INTERCANVI LINGÜÍSTIC

Preinscripció estudis post obligatoris

Batxillerat: Del 16 al 24 de Maig
Cicles Formatius Grau Mitjà: Del 16 al 24 de Maig
PFI: De 15 al 26 de maig
Cicles Formatius de Grau Superior: De 25 al 31 de Maig
CAS : Del 3 al 7 de Juliol

Mes informació

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Preinscripció estudis post obligatoris

FP doble titulació amb Alemanya

El dia 09/05/0217 Klaus Schumacher, General manager de ABCHumbolt ha presentat el projecte Europeu de doble titulació de FP, entre alumnes catalans i la cambra de comerç de Hannover, en el que també participa la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelonaimg_3492

Els alumnes seleccionats que finalitzin els seus estudis aquests curs tindran l’oportunitat de obtenir amb un any més d’estudis a Alemanya, la titulació equivalent d’aquest país. La formació en Alemanya seria en format DUAL realitzant durant tot un curs pràctiques remunerades en les empreses.

Al següent link es pot veure les empreses que hi participen: Empreses

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a FP doble titulació amb Alemanya

Signatura d’acord amb el viver d’empreses de Can Roqueta

L’Ajuntament de Sabadell ha establert un signatura_convenis_incubaciocei2017acord amb l’Institut Escola Industrial de Sabadell, el Centre de Formació Creatiu i Tècnic Sabadell (CTS) i l’Escola Superior
de Disseny ESDi per a que el seu alumnat pugui beneficiar-se d’un conjunt de serveis del Centre de Can Roqueta en condicions preferents. Segons els acords signats, l’Ajuntament de Sabadell es compromet a proporcionar acompanyament als promotors dels projectes. A més, l’Ajuntament de Sabadell oferirà el seu suport mitjançant l’allotjament de projectes a qualsevol de les dues sales d’entre 27 i 42 m2 del CEI, habilitades per a que es pugui compartir espai entre diferents iniciatives procedents de l’àmbit educatiu. Els projectes seleccionats podran ubicar-se en aquestes sales fins un màxim de 2 anys sense perjudici de poder accedir posteriorment a algun despatx o nau del mateix centre. D’aquesta manera, el Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta de titularitat municipal es posiciona també com a espai d’allotjament obert a projectes
d’estudiants o nous titulats.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Signatura d’acord amb el viver d’empreses de Can Roqueta